Ibland går luften bara ur en...

... och allt blir ganska jobbigt...

Roadtripp!

Tanken var att vi skulle åkt till Sthlm över helgen men i torsdags bestämde vi oss för en lite kortare tripp - till Eskilstuna av alla ställen! Självklart var målet Tuna park för lite shopping. Till oss vuxna alltså. Ni kan ju gissa vem det shoppades till? Lillfröken förstås. Hittade en så tuff keps till henne, en rosa stickad. Ska ta mig i kragen & slänga in mer bilder snart!
´
På vägen till e-tuna svängde vi förbi stället där vi köpte våra vigselringar, jag tycker min har blivit för stor (förlovningsringen också) & bara snurrar runt på fingret så vi skulle höra om de kunde "trycka till dem lite". Jojo förlovningsringen kunde de göra på plats men vigselringen var de tvunga att skicka iväg eftersom det är stenar på den :/ så nu är man ringlös i några dagar, känner mig helt naken! Ska rota igenom smyckeskrinet efter något substitut!

I veckan blir det jobb igen, både på mottagning och akuten. Ska bli jättekul för nu var det länge sedan jag var där!

/C


Gäääääsp!

Är uppe tidigt (för att vara lördagsmorgon med barnvakt!). Idag ska P "kidnappas" av sina älskade vänner. De har nämligen planerat en SVINsexa för honom (heter tydligen så när man har gift sig i hemlighet eller överraskat).  Han kommer ha en sjukt kul men lååååång dag, fullspäckat program för dagen, kvällen & natten... :D

Jag, Line & hennes mormor (som hon har spenderat natten hos eftersom P´s kompisar kommer hit & härjar snart) ska åka till Marieberg & försöka hitta lite kläder till moi. Har kanske två toppar som jag känner mig nöjd med, resten är bara crap. Jag var helt hundra på att jag skulle vara större i kroppen efter graviditeten, men nej. Jag krympte istället så alla kläder jag hade innan Line tog plats i magen är ganska så förstora!

Innan jag åker till mamma så M-Å-S-T-E jag ta tag i fotokalendrarna som gammelmorföräldrarna ska få i julklapp från oss, så de hinner levereras innan jul. Lite pyssel med det hela, dessutom skitsvårt att bestämma vilka 12 bilder man ska ta, av alla typ....800 kort på damen <3

/C

Vad ska jag blogga om?

Hur många är det som läser egentligen? 2 stycken? 3 kanske? Vet faktiskt inte riktigt vad syftet med själva bloggen var från början. Tror jag började skriva, mest för min egen skull, om graviditeten. Nu känns det som att det inte blir så mycket vettigt...gör ju liksom inte så mycket annat än att "vara mamma" med allt vad det innebär, jobbar en del & gör saker folk gör mest.

Jobbat några timmar idag, klockan gick riktigt långsamt...saknar P jättemycket, (& Line förstås men henne träffar jag iallafall flera timmar varje dag!) imorgon ska vi äntligen ha en kväll tillsammans... tänkte att vi skulle handla på vägen hem från min farmor som vi skall besöka, & då köpa lite gott till kvällen. Är sugen på potatisgratäng & någon god köttbit till det. Helst med tzatziki till! Eller så går vi ut & äter imorgon, får se hur vi känner när vi åker hem från Karlskoga. Al Forno funkar alltid :D

Boende-jakten går inte riktigt så bra som vi hade önskat. Kommer knappt ut några treor eller fyror på hemnet, alla byteslägenheter vi mejlar om är redan bortbytta, ÖBO är ju bara att glömma i typ 2 år, då kanske man har tillräckligt med poäng för att ha någon möjlighet att få en lägenhet någorlunda centralt i Örebro...

/C


Hela familjen vaccinerad!

Gick jättebra när Line fick sprutan, kom lite gråt som gick över fort. Känns så skönt att alla tre är vaccinerade nu, speciellt när både jag & P träffar mycket människor på jobben.

Idag har pappan sänkt damens säng säng, det var jätteroligt att ställa sig upp & hålla i sig i spjälorna dessutom...dröjer nog inte länge nu innan hon reser sig mot möbler *fasar för detta!*

Själv har jag varit & jobbat några timmar, blev akut trött sista halvtimmen, skrev ett långt diktat som tog musten ur mig! G kom över på lite fika efter jobbet, var läääänge sen vi sågs! Line saknade dessutom sin fadder!

Imorgon optikern (äntligen!) för ny linsundersökning, jobba några timmar & sen skynda hem innan P börjar jobba. Gissa om jag längtar tills det blir fredag & vi är lediga båda två!

/C

Dagens äventyr!

Idag har jag & Line varit & hälsat på C och hennes underbart söta dotter I som är 11 veckor gammal! Line är så otroligt fascinerad av andra barn, tror hon kommer gilla dagmamma/dagis skarpt!

Idag upptäckte Line att hon når upp till köksbordet om hon ställer sig upp i gåstolen (ja, alltså inte i, i men ni fattar nog). Det roade hon sig med i ungefär 15 minuter (så mamman a.k.a jag - hann äta lite kvällsmat!). Imorgon ska damen förhoppningsvis vaccineras. P & Line får ta en promenad till vårdcentralen själva eftersom jag jobbar. Tror det duger lika bra med pappa som tröst vid eventuella tårar!

Fullt upp denna vecka, hoppas nästa blir lite lugnare!

/C

Ska du köa?

Det var lite kö vid mässan idag när brorsan med sambo åkte dit....typ såhär lång! GANSKA glad att jag redan är vaccinerad!Ioförsig är den stora uppslutningen ett gott tecken, visar ju att många vill vaccinera sig. 
Skulle däremot vilja höra ett riktigt bra argument för att inte vaccinera sig? Är förvånad över hur många personer som är i samma ålder som oss som inte tänker vaccinera sig, & dessutom inte riktigt kan svara på varför de inte tänker göra det? Line ska vaccineras på onsdag, känns bra. BVC-sköterskan sa att det inte riktigt var någon idé att komma imorgon då första drop-in tiden finns eftersom det kommer vara smockat! P får gå med Line eftersom jag jobbar. Hoppas hon slipper få feber!

Å nu till nåt helt annat....nämligen the big news! Jag ska börja jobba i januari, på mitt absoluta drömställe & P kommer vara hemma med våran ögonsten i 7 månader! Allt har ordnat sig så bra, känns underbart skönt!

/C


Sovit läääänge!

Sovit 12 timmar i sträck! Välbehövligt? JA! Men nu saknar jag ihjäl mig efter lillstumpan så nu får allt P (som jobbade till 03) kliva upp så att vi kan åka & hämta henne!

/C

Fredagen den 13:e...

...är numera min lyckodag! Kommer berätta mer nästa vecka... :D

/C 

Varit & jobbat...

... i 9 timmar. Kommer hem & sätter mig iallafall framför en dator :D
"Ska bara" kolla mejlen sen ska jag ta igen missade kramar med min kära make som har jobbat alldeles för många kvällar i sträck!

/C

Puuuh...

...är heeelt slut efter att ha varit på Lek- & Buslandet i ett par timmar! Lines kusin vet verkligen hur man håller igång, har verkligen noll kondis längre! Men är perfekta stället om man vill bränna lite kalorier samtidigt som man har roligt iallafall!

Imorgon ska det jobbas, skulle först bara jobba eftermiddag men blir lite extratimmar på kvällen också för att hinna skriva bort en del. P hade sett fram emot en kväll då hela familjen är hemma (det hade jag med) men det får bli på torsdag istället :/

Nu sover Line, jag ska äta upp min mat & sen är det dags att ta tag i tvätten.

/C

Fy vad hemskt!

Läste om detta på text-tv, att ett tre månader gammalt barn sov i en barnvagn och kvävdes av att en katt lade sig på dess ansikte: http://www.dn.se/nyheter/sverige/spadbarn-kvavdes-av-katt-1.991066 
Stackars föräldrar, hur tar man sig vidare i livet efter att ha förlorat sitt barn?

Finns massor med kattor i husen  runt omkring där vi bor, vågar inte ha Line sovandes i vagnen utanför utan tillsyn hela tiden av just den anledningen, att jag är rädd att någon av katterna ska hoppa upp i vagnen. Var en som gjorde det när vi hade den ståendes på uteplatsen (tack och lov låg Line inte i den) när vi höll på och städade.

Idag har det blivit en promenad på cirka 2 timmar, så skönt när man väl kommer igång. Har verkligen ingen självdiciplin, skulle behöva någon som gav mig en spark där bak när jag blir för lat :D Ikväll blir det sängen tidigt, skall ju umgås med Lines 3,5-åriga kusin hela morgondagen!

/C

Mycket på gång!

Idag har vi varit på dop för lilla I, var jättefint & kyrkan var hur mysig som helst, tycker de flesta man har varit i har varit ganska kala & stela men denna var verkligen mysig. Massa gott fika blev det efteråt så nu har man syndat rejält! Får springa av mig det när jag jagar Line hemm :D

Mycket på gång nu, vill inte avslöja för mycket än då allt inte är klart men hoppas kunna gör det snart!

Ska jobba lite i veckan & hinna med att träffa svärmor för en tur till Lek- & Buslandet med Lines kusin. Sist jag var där med henne hade jag en liten kula till mage att släpa runt på så man var ju inte smidigast på stället men hon skulle prompt ha med mig i rutchkanan! Bara att göra som en 2,5-åring säger!

/C

Line har feber. Igen.

Jupps, feberdags. Hoppas det är tänder igen, skulle tro det då hon har dregglat ännu mer från och till under veckan men man vet ju inte. Håller mest tummarna för att hon inte skall bli snorig igen, inte kul alls.

Ringde vår BVC-sköterska idag & berättade hur jag upplevde 6-månaderskontrollen förra veckan (klicka här för att läsa om besöket). Först var hon lite avmätt men sedan förstod hon nog att det hade gått lite väl fort så vi fick en tid på torsdag denna vecka då vi får träffa en läkare som förhoppningsvis är mer grundlig (eller, det vet jag att han är för han gjorde 1-månaderskontrollen). Känns skönt att ha sagt ifrån, jag är alldeles för vek av mig & försöker undvika sådana här konfrontationer så långt det går men jag har verligen lärt mig något efter graviditeten. Det är lätt att vara efterklok. Hädanefter är det den hårda linjen som gäller :D Neeerå, men jag har absolut lärt mig mer om mig själv & då bland annat att jag inte ska ta allt utan att säga min mening. Punkt.

Har fortfarande ont i armen när jag går emot något eller vänder mig i sängen, när ska detta ge sig? Snart dags för nästa spruta känns det som!

Är så sugen på att handla nya kläder men vill göra det i lugn & ro (det vill säga utan barn eller med barnvakt som har tålamod), nu ska P jobba typ 13 dagar i sträck så han är nog inte så sugen på att springa i 1000 klädaffärer innan jobbet.
Idag var Lines morbror här, jag vet att han har en crush på henne, han ställer nog gärna upp?

/C


Tyst söndagsmorgon

Riktigt lugn & skön start på den här dagen, inga grannar som slänger igen porten, inga kommungubbar som lägger asfalt utanför dörren. Lilltjejen har spenderat natten hos sin älskade mormor. Vi ska ta en lååååång frukost & sen blir det lite städning innan vi åker för att hämta henne.

Lägenhetsletandet går inte särskilt bra, verkar som att vi får bli kvar här ett tag till. Det är ju absolut inte så att vi sitter i sjön, vi bor bra här & trivs väldigt bra men vi skulle gärna vilja ha lite större (bor på 63 kvm nu) nu när Line är lite överallt. Vi kan inte heller bestämma oss för om vi ska kolla efter hus/bostadsrätt/hyresrätt så vi håller alla dörrar öppna nu. Något brukar ju dyka upp till slut.

Är fortfarande inte helt 100 efter vaccinationen (eller om det är något annat), men bättre har det blivit. P verkar ha klarat sig bättre, han har bara haft ont i armen sedan vaccineringen.

Hoppas att det blir mer jobb denna vecka. Skulle så gärna börja jobba heltid i januari/februari så P kan vara pappaledig fram till september. Händer så mycket med Line nu, i veckan fick hon en gåstol - gissa om den gjorde succé?!?! Hon blir så glad när hon springer runt i den & man märker verkligen att hon har upptäckt att världen är stor - hon vill vara med överallt (är så nyfiken) & hon har järnkoll på allt & alla :D

/C 


RSS 2.0