Line är sjuk igen...

Började för en vecka sedan med feber & att hon var lite snorig. Hon vägrade äta nåt annat är kalla desserter under cirka 2 dagar, men drack väldigt bra under denna tid så Sjukvårdsrådgivningen rådde oss att fortsätta ge dryck & att hon skulle äta igen när hon ville. Verkade som att hon hade ont i munnen, trodde tänderna i överkäken var på igång. Febern kom och gick under 5 dagar (ringde Sjukvårdsrådgivningen dagligen) & tillslut v-ä-g-r-a-d-e Line även att dricka någonting. Alls. Gjorde mig till och försökte med alla möjliga sorters saft men icke. Fick komma till Vårdcentralernas jourmottagning & träffa en jättetrevlig läkare. Visade sig att Line hade öroninflammation och var röd i halsen. Jahapp. Hon hade (& har fortfarande) inte visat minsta tecken på att hon skulle ha ont i örat. Fick Kåvepenin utskrivet. Gick bra att ge henne det, hennes favvotant G var här och gav oss goda råd om medicinintagandet, rutinerad tvåbarnsmor som hon är. Cirka 2 timmar efter att Line fått dosen såg vi att hon blivit rödprickig på överkoppen. Ringer Sjukvårdsrådgivningen, sköterskan ska prata med läkaren och återkomma. Väntar. Får byta till Ery-Max. Nu har hon ätit det i 1,5 dygn och har tyvärr blivit riktigt dålig i magen av det (vanligaste biverkningen). Ingen feber på snart 2 dygn så det verkar som att det vänder! Både äter och dricker bättre också, men inte särkskilt bra på dagen utan bättre till kvällen. Är som vanligt och skrattar och leker så det går verkligen ingen nöd på henne :D

/C

2009...

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: Födde barn! Gifte mig!
2. Höll du några av dina nyårslöften?: Hade inga.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: Ja.
4. Dog någon som stod dig nära?: Nej.
5. Vilka länder besökte du?: Spanien.
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?: Tid!

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
18 april, Line föds. 10 juli, vi gifter oss.
8. Vad var din största framgång 2009?: Genomgick en förlossning, trodde inte att jag skulle klara av det.
9. Största misstaget?: Tagit åt mig för mkt av vad andra säger.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?: Ja.
11. Bästa köpet? Något till Line, hennes gåstol skulle jag tro.
12. Vad spenderade du mest pengar på?: LINE!
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?: Line.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Låtarna från namngivningen/bröllopet.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?: Gladare.
16. Vad önskar du att du gjort mer?: Sagt ifrån till vissa människor.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?: Stressat.
18. Hur tillbringar du julen?: Med nära och kära.
19. Blev du kär i år?: Är alltid kär i min P!
20. Favoritprogram på TV?: 2½ man.
21. Bästa boken du läste i år?: Kunzelmann & Kunzelmann av Carl-Johan Vallgren.
22. Största musikaliska upptäckten?: Gjorde nog ingen.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: Kommer inte ihåg!
25. Något du önskade dig men inte fick?: Tror inte det.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?: Kommer inte ihåg! Var nog hemma & hade lite tårtkalas med släkten.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: Om vi hade hittat nån annanstans att bo innan årets slut.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?: Mammakläder/bekväma kläder/alldaglig. I den ordningen :D
29. Vad fick dig att må bra?: Vår underbara dotter & min underbara man!
30. Vilken kändis var du mest sugen på?: ?
31.Vem saknar du?: Ingen just nu.
32. De bästa nya människorna du träffade? Gamla kompisar från förr.

Å så var julen slut!

Sov hos svärföräldrarna natten till julafton, god mat, trevligt sällskap & lite badtunne-bad för frivilliga (inte jag!). Tyvär har Line varit krasslig sedan i tisdags så det blev en tidig kväll för mig & henne, gjorde inte så mycket eftersom damen krånglade en del på natten. Julfrukost & sen burnade jag iväg i svärfars bil mot jobbet, 4 timmars effektivt arbete & sen stressa hem för att hjälpa P med allt till middagen hemma hos oss med Lines mormor och gammelmormor *pust*. En väldigt lyckad kväll det med! Hela familjen har fått väldigt fina julklappar, Line har en ny favoritleksak, en boll från Bellino som låter, blinkar & rullar av sig själv! Har roat henne ordenligt mellan feberperioderna...

Känns i kroppen att jag har tokstressat mig igenom denna månad...ska verkligen försöka varva ned & njuta av mina sista mammalediga dagar. Kommer kännas bra underligt att jobba heltid igen men det kommer att bli jättebra. Skönt med lite mer fasta rutiner, just nu är varje vecka olik den andra här hemma. Dessutom kommer matsituationen för mig att bli betydligt bättre, har ju inte direkt varit bäst på att äta ordentliga mål senaste månaderna. Märkte jätteskillnad de veckor jag jobbade extra, var inte alls lika trött på eftermiddagen efter att ha ätit en rejäl lunch. Förhoppningsvis gör det även att några kilon vill stanna kvar på kroppen också...

Nyårsafton
firas i goda vänners lag, Lines tilltänkta pojkvän kommer också. God fortsättning till er!

/C

Kallt igen!

17 minus, jag ska snart börja knalla till jobbet, kommer vara genomfrusen när jag väl kommer fram!
Igår var jag sjukt trött på jobbet, Line krånglade nämligen ändå fram till kl 02 & min klocka ringde 05...höll på att somna en sväng på eftermiddagen. Är första gången jag är såå trött sedan Line föddes *pepparpeppar-ta-i-trä*

Jag & P hade "julafton" i förrgår, vi ska ju flänga runt lite överallt på julafton nämligen + att vi inte byter julklappar någon annanstans, så det fick bli hemma istället. Vi väntade tills Line hade somnat, annars skulle hon käkat på allt papper :D P blev väldigt glad över sin julklapp, han fick ett Wii. Kändes dock lite som en "trist" julklapp eftersom hans julklappar var jättebra! Ett par skor som jag suktat efter länge, ett skärp (har snott hans jättelänge eftersom mitt varit borta, gissar att han är trött på det!, Pandora-berlocker & en tid på Waterproof. Inte ett presentkort, utan en tid. Så det är bäst att snällt gå dit i mars då ;D Ska såklart dit innan för att de ska kunna rita upp motivet, kommer bli en större tatuering och en mindre....

Mellandagsrea snart då. Om vi har barnvakt kommer vi gå en sväng, skulle behöva lite toppar till nya jobbet, lite underkläder och helst nya jeans.

Nej, nu ska jag göra mig i ordning för att ge mig ut i kylan!

/C

-18 grader!

Är det hos oss just nu, sjukt kallt ute. Men det knarrar ordentligt när man går i snön iallafall :D

Var på BVC i torsdags, 10,3 kg tung & 73 cm lång är Line nu. Kollade i min "gröna bok", jag var 74 cm lång men vägde 8,8 kg vid 8 månaders ålder (alltså i underkant gällande vikten). Allt var bara bra, nu blir nästa besök några dagar innan 1-årsdagen men då är det pappan som får gå dit eftersom han är hemma då!

Nu, frukostdags!

/C

Vill flytta nu!

Våra nya grannar börjar gå mig på nerverna...är det inte ett jäkla rännande fram & tillbaka (med elefantsteg!) hela kvällen så är det musik som spelas konstant. Ja, jag vet att jag låter som en 60:åring men det är sjukt irriterande! Skulle gått på husvisning idag men när vi åkte dit var det typ en miljon (läs cirka 30) bilar & en hel massa folk som gåendens så det var tydligen poppis. Dessutom hade vi en ledsen och trött tjej som inte var så intresserad av att gå på visningen så vi vände hemåt. Håller nu tummarna för två andra hus som förhoppningsvis ska visas inom ganska snar framtid.

Julklappsinhandlingen går förvånandsvärt smidigt, har julklappen till P och till personen på min lott kvar, får klura lite mer på de två.

Nu, slappa i soffan, ta en lång varm dusch & sen krypa ned i sängen!

/C

Work, work, work!

Nu är bara drygt en månad tills jag börjar jobba. Har väldigt splittrade känslor kring det, dels ska det bli hur kul som helst att börja på ett nytt jobb & dels kommer det vara jobbigt att vara ifrån Line så mycket :( Vet ju att hon kommer att ha det kalasbra hemma med sin pappa men det kommer ändå kännas konstigt! Får se hur det blir att jobba raka veckor också, blir första gången någonsin. Gillar att jobba obekvämt (obekvämt för vem?) men det är nog mest en vanesak.
Finns människor som har åsikter om detta att jag ska börja jobba så snart & det får man självklart ha. Men det är 100 gånger trevligare om man vågar stå för det man tycker också...(detta handlar om en person som inte är i läsa-bloggar-åldern). Jag & P har tillsammans bestämt att dela på föräldraledigheten, jag har fått ett jobberbjudande som jag omöjligen skulle kunna tacka nej till (& varför skulle jag vilja det?), på min drömklinik, det är ett fast jobb på 100 %. Så som det ser ut idag så ska man vara grymt tacksam om man lyckas få ett vikariat & då är en fast tjänst rena miraklet!

Är grymt sugen på att gå ut i helgen men P jobbar både fredag & lördag natt så det får bli någon annan helg. Åker nog till Lines mormor en sväng & filurar över lite julklappsidéer.
/C


Kallt!

Var 8 minus när jag knatade bort till sjukhuset. Solen sken & den värmde ordentligt! Känns att man inte är bortskämd med d-vitamin inte :) Hatar egentligen allt som har med kyla & snö & frost att göra men idag njöt till och med jag!

Kikat runt efter lite julklappar till alla barn, har bara själva inhandlingen av allt kvar nu. Så skönt att slippa stressen över att köpa julklappar till alla vuxna!

På fredag ska vi fira min mormor som fyller 75 år! Ska bli jättekul & hon har dessutom ingen aning om det vilket gör det hela extra kul :D Jag har fått i uppdrag att baka kladdkakor så jag täntke göra fyra olika sorter imorgon, de är godast om de får "stå till sig" nåt dygn eller så. P ska tatuera sig imorgon igen så jag & Line får sköta bakningen själva. Jag är så sugen på att göra en tatueringen, är ett motiv jag gått & funderat över länge men får se hur det blir med det!

/C


RSS 2.0