Varit borta ett tag

från bloggandet. Har fullt upp med "det riktiga livet" med allt det innebär, familj, jobb. Tiden går så fort och man ska hinna med så mycket. Ett husköp mitt i allt detta har också frestat på.

Något som har gjort att jag tänkte försöka mig på detta skrivande igen är av mer fysisk natur. Just nu väntar jag på en magnetkameraundersökning av min mage för att utesluta eller bekräfta att jag har någon inflammatorisk tarmsjukdom. I december blev jag inlagd i fyra dagar efter att ha kommit till akuten med hög feber och buksmärta. Fick en massa antibiotika, röntgades men de hittade ingen orsak till det hela. Därför denna väntan på en ny röntgen nu. OM detta inte visar något heller så kommer min diagnos att bli IBS. Läs mer om detta här till exempel: http://www.magotarm.se/diagnoser-tillstand/diagnos-behandling/ibskolon-irritabile/

 Denna åkomma drabbar mer än 10 % (!!!!!) av Sveriges befolkning. Och ändå hade jag bara hört talas om detta i korta drag tidigare, att det till exempel var en diagnos läkare drog till när de inte hittade något fel. Så är det alltså inte - IBS är en sjukdom. Jag kommer fortsätta skriva om vad detta framöver, mycket för min egen skull eftersom magproblem är något man gärna undviker att prata om. 

/C

RSS 2.0